Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε σήμερα τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε στο Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Η γαλλική προεδρία σημείωσε ακόμα «την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μια ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Το Ελιζέ επισημαίνει, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

Ερντογάν: Ο Μακρόν χρειάζεται Ψυχιατρική φροντίδα

Σε ομιλία που πραγματοποίησε το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στον Γάλλο ομόλογό του εξαιτίας των πολιτικών του σε βάρος των μουσουλμάνων, λέγοντας ότι χρειάζεται «ψυχιατρική φροντίδα».

Συγκεκριμένα σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Τι μπορεί να πει κάποιος για έναν ηγέτη κράτους που συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε εκατομμύρια άτομα που ανήκουν σε διαφορετική θρησκευτική ομάδα: Πρώτα απ’ όλα ότι χρειάζεται ψυχιατρικής φροντίδας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Ακόμα:

Γαλλία: Κλείνει τζαμί στο Παρίσι μετά τον αποκεφαλισμό του Σαμιέλ Πατί - Φόρος τιμής από Μακρόν

Ερντογάν κατά Μακρόν: Χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να καλύψει τις αποτυχίες του