«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση» τονίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη». 

Ερντογάν: Κακομαθημένες Ελλάδα και Κύπρος – Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταλόγισε «κακομαθημένες συμπεριφορές» σε Ελλάδα και Κύπρος ενώ επιτέθηκε φραστικά στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας πως χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

Κάνοντας αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αντί να παραδοθούμε στις κακομαθημένες συμπεριφορές της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

«Ακόμη και μια ματιά στον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου αρκεί για να κατανοήσει κανείς τη σωστή θέση της Τουρκίας. Μέχρι οι συνομιλητές μας να ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο, είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε εφαρμογή τα δικά μας σχέδια», δήλωσε.

Αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Διαβάστε Ακόμα

Κρίση στις σχέσεις Παρισιού - Άγκυρας: Ανακαλείται ο Γάλλος πρέσβης – Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για Μακρόν

Τουρκία: Την ώρα που η οικονομία καταρρέει ο Ερντογάν αυξάνει το μισθό του