Από τη σφοδρή σύγκρουση τρία άτομα τραυματίστηκαν και επιστρατεύθηκαν τρία ελικοφόρα ασθενοφόρα για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Dawn Smith, ο σύζυγος της οποίας οδηγούσε το διώροφο λεωφορείο, η οποία ανέφερε ότι αναρρώνει, λέγοντας: «Δεν μπορώ ειλικρινά να πιστέψω από αυτό που έχω δει ότι έχει γυρίσει στο σπίτι ζωντανός».

Στα πλάνα που δημοσιεύει η Daily Mail, φαίνεται το μπλε αυτοκίνητο, τύπου SUV, να βγαίνει από διασταύρωση, αγνοώντας το πανύψηλο διερχόμενο λεωφορείο.

Η σύγκρουση ήταν εξαιρετικά σφοδρή, με το διώροφο λεωφορείο να βγαίνει στην αντίθετη λωρίδα του δρόμου και στη συνέχεια εκτός οδοστρώματος, και να πέφτει σε έναν τοίχο ενώ και το αυτοκίνητο βρέθηκε να «καβαλάει» το διάζωμα.

 

Ένας επιβάτης πίσω από την κάμερα ακούγεται να φωνάζει «Ιησού Χριστέ», καθώς η συντριβή πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια του.

Στη συνέχεια, ο οδηγός ακούγεται να φωνάζει να καλέσουν την αστυνομία, καθώς απομακρύνεται από τη σκηνή.

Η Dawn Smith, η σύζυγος του οδηγού του λεωφορείου, έγραψε στο Facebook: «Αυτός είναι ο συζύγος μου που οδηγεί το λεωφορείο. Έχει χτυπήσει αλλά αναπνέει. Ελπίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ανέκαμψαν καλά. Δεν μπορώ να πιστέψω ειλικρινά από αυτό που έχω δει ότι τον έχω σπίτι μαζί μου και με τα παιδιά».

Η North West Ambulance Service ανέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο ατύχημα.

Εκπρόσωπος της NWAS είπε: «Μας κάλεσαν για μία τροχαία σύγκρουση στις 1.11μμ χθες μεταξύ ενός λεωφορείου και ενός αυτοκινήτου. Στείλαμε τρία ασθενοφόρα, δύο ελικοφόρα ασθενοφόρα και δύο οχήματα ταχείας απόκρισης.

Δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τουλάχιστον ένας από τους οποίους είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς».

Η αστυνομία του Lancashire επιβεβαίωσε ότι κλήθηκε στο ατύχημα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.