Το τελευταίο εικοσιτετράωρο μόνο στην Ιταλία καταγράφηκαν 17.012 νέα κρούσματα, με 141 νεκρούς.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 124.686 διαγνωστικά τεστ, 37.000 λιγότερα από την προηγούμενη ημέρα. Το 13,6% των πολιτών που υποβλήθηκε σε τεστ, όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας της Ρώμης, προέκυψε θετικό.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση, την Κυριακή καταγράφηκε ρεκόρ 52.000 νέων κρουσμάτων. 

«Είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, αλλά ακόμη κι εμείς έχουμε εκπλαγεί από τη βαναυσότητα αυτού που συμβαίνει εδώ και 10 μέρες», σημείωσε ο κ. Ντελφρεσί μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL.

Γερμανία-Βέλγιο

Στη Γερμανία το κρατικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ (RKI) σημείωσε την Κυριακή 8.685 νέα κρούσματα Covid-19. Την προηγούμενη Κυριακή, είχαν ανακοινωθεί 4.325 νέα κρούσματα, γεγονός που δείχνει ότι ο αριθμός τους διπλασιάστηκε. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι ότι τα κρατίδια ακολουθούν τη δική τους πολιτικής. Αναφερόμενη στο θέμα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι». 

Αναλογη είναι και η κατάσταση στο Βέλγιο όπου την περασμένη εβδομάδα μέσα σε μια ημέρα καταγράφηκαν 13.227 κρούσματα. Ήδη από σήμερα έχει τεθεί σε εφαρμογή μια νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός – Ελπίδες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα»

«Βολές» Γερμανίας προς Ερντογάν: «Απολύτως απαράδεκτες» οι δηλώσεις του για Μακρόν