Το «πνεύμα» λέγεται ότι κατέλαβε την 11χρονη Τζάνετ για 11 μήνες όταν η οικογένεια ζούσε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Ένφιλντ, στο Λονδίνο.

Μάρτυρες που επισκέφθηκαν το στοιχειωμένο σπίτι στη Green Street περιέγραψαν ότι είδαν αντικείμενα να μετακινούνται και να πετάνε μόνα τους.

Ένα άλλο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, η Μάργκαρετ, που την περίοδο εκείνη ήταν 13 ετών, βίωσε και εκείνη τέτοιου είδους μεταφυσική δραστηριότητα, αναφέρει το MyLondon.

Τόσο η μητέρα της οικογένειας, Πέγκι Χόντζον, τα παιδιά αλλά και άλλοι μάρτυρες φέρεται να άκουσαν ανεξήγητους θορύβους και φωνές.

Οι φήμες λένε ότι ένας πρώην ένοικος του σπιτιού ήταν αυτός που κατέλαβε την 11χρονη Τζάνετ και τη χρησιμοποιούσε για να μιλάει μέσω αυτής. 

 

Tο κορίτσι λέγεται ότι αιωρείτο αρκετά μέτρα από το έδαφος και μιλούσε με ξένες φωνές. Μία από τις φωνές που χρησιμοποιούσε η Τζένετ, λεγόταν Μπιλ και μέσω της 11χρονης είχε πει:

«Λίγο πριν πεθάνω, τυφλώθηκα και μετά είχα αιμορραγία και πέθανα ενώ κοιμόμουν στην καρέκλα στην γωνία της σκάλας του σπιτιού».

Υποτίθεται ότι αυτός ήταν ο Μπιλ Γουίλκινς, ο οποίος ζούσε στο σπίτι και πέθανε αρκετά χρόνια πριν καταλάβει την Τζάνετ.

«Με χρησιμοποιούσε και με κακοποιούσε. Με έκανε να αιωρούμαι, μιλούσε μέσω εμού και έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να με σκοτώσει. Θυμάμαι κάποια στιγμή που τύλιξε μια κουρτίνα γύρω από το λαιμό μου και προσπάθησε να με πνίξει» περιέγραψε η Τζάνετ ανακαλώντας την τραυματική αυτή εμπειρία, μιλώντας στο Radio 4 το 2018. 

Οι αφηγήσεις της έγιναν σενάριο 

Η ιστορία είναι τόσο... spooky που ενέπνευσε ταινίες όπως το Conjuring 2 ενώ έγινε σενάριο για την τηλεοπτική σειρά «The Enfield Haunting».

Η μητέρα της οικογένειας, Πέγκι Χόντζον δεν έφυγε ποτέ από το σπίτι μέχρι που πέθανε το 2003.

Όπως είναι φυσικό, υπήρξε μεγάλη συζήτηση γύρω από το «φάντασμα», αν όντως αυτό υπήρξε και τι μπορεί να συνέβαινε με τη Τζάνετ. 

Οι... αμφισβητίες 

Κατά τη συνέντευξη της Τζάνετ στο Radio 4, κάποιος από τους ακροατές της είπε ότι μπορεί αν έχει το Σύνδρομο Τουρέτ. Όσοι έχουν το Σύνδρομο αυτό συχνά κάνουν ακατανόητους θορύβους και λένε πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν. «Δεν με νοιάζει τι λένε. Εγώ ξέρω τι μου συνέβη και ότι ήταν αλήθεια αυτό που έζησα» είπε η Τζάνετ απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς αυτούς.

Πηγή: Daily Star Φωτογραφίες: Mirrorpix, Graham Morris