Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταγράφεται συνεχώς από κάμερες, καθώς εκτίνει την ποινή του σε φυλακή της Νέας Υόρκης, έχοντας καταδικαστεί για βιασμό. 

Το ΤΜΖ έμαθε ότι ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγός «ακολουθείται από έναν σωφρονιστικό υπάλληλο σε οποιαδήποτε διαδρομή ακολουθήσει εντός του ιδρύματος όπου κρατείται, ενώ ο υπάλληλος που έχει αναλάβει την επιτήρησή του φέρει μια κάμερα στο ύψος του ματιού.»

Όπως φαίνεται, η βιντεοσκόπηση είναι μέρος των μέτρων ασφαλείας ώστε ο Γουάινστιν να παραμείνει ασφαλής για όσο διάστημα βρίσκεται στη φυλακή, ειδικά μετά τον θάνατο του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν τον Αύγουστο του 2019.

Και στη δική του περίπτωση, ο σχεδιασμός ήταν να παρακολουθείται στενά από φύλακες, ωστόσο εν τέλει βρέθηκε νεκρός με σημάδια στον λαιμό. Τα αίτια του θανάτου παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, καθώς δεν είναι βέβαιο εάν ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία. 

Ο Γουάινστιν εκτίνει ποινή 23 ετών για τον εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ της Μίριαμ Χαλέγι και τον βιασμό της επιμελήτριας κομμώσεων Τζέσικα Μαν. Επίσης, εκκρεμούν εναντίον του αρκετές αγωγές από φερόμενα ως θύματα επιθέσεων στο Λος Άντζελες. Ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι όλες οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές.

Η υγεία του το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καλή και υπήρχαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να έχει κορονοϊό, ωστόσο το τεστ του ήταν αρνητικό.