Η πρόσφατη έκθεση της Glassdoor's Workplace Trends 2021 ξεχωρίζει τομείς και ειδικότητες που αναμένεται να γνωρίσουν πτώση και παράλληλα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν ο τομέας που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας, είναι οι υπηρεσίας υγείας!

Στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 70% οι θέσεις εργασίας των ωτολόγων, ενώ πολύ κοντά με μείωση που φτάνει στο 61% είναι οι οπτικοί.

Όπως σημειώνει το Forbes πολλοί ιατροί επέλεξαν να κλείσουν τα ιατρεία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έτσι πολύ δύσκολα όσοι θα βγουν τώρα στην αγορά εργασίας θα μπορέσουν να βρουν διαθέσιμες δουλειές.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους φυσιοθεραπευτές καθώς έχουν μειωθεί κατά 40% οι θέσεις εργασίας.

Πολύ μεγάλη πτώση, όπως αναμενόταν άλλωστε, παρουσιάζουν οι θέσεις εργασίας που έχουν να κάνουν με τις προσωπικές υπηρεσίες. Σύμβουλοι ομορφιάς, στυλίστες ως και ρεσεψιονίστ και παρκαδόροι θα βρουν πολύ δυσκολότερα δουλειά μετά από την πανδημία καθώς μειώνονται συνεχώς οι θέσεις εργασίας.

Στον αντίποδα, ανθούν άλλα επαγγέλματα. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ οι θέσεις εργασίας για τους αποθηκάριους αυξήθηκαν κατά 174% ενώ αύξηση της τάξης του 51% παρουσιάζει και ο κλάδος των νοσηλευτών.