Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5% στην προστασία από την COVID-19, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών.

Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Ο CEO της Moderna, Stephane Bancel, δήλωσε μετά την ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου πως πρόκειται για μια επιτυχία που «αλλάζει το παιχνίδι».

Το εμβόλιο της Moderna είχε εισέλθει στις 23 Οκτωβρίου στη Φάση 3 των δοκιμών, όπου οι ερευνητές εστίαζαν πλέον στην αξιολόγηση ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την ανάλογη των εταιρειών Pfizer και Biontechη οποία είχε χαρίσει μεγάλη αισιοδοξία παγκοσμίως για τη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε Ακόμα 

Εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca: Αποτελεσματικότερο όταν η πρώτη δόση χορηγείται μισή – Οι πιθανές εξηγήσεις