Ο 52χρονος, ήταν μουσικός και έβαλε το όνομά του σε μία μεγάλη λίστα απωλειών των κληρονόμων του Ζαν Πολ Γκετί.

«Με βαριά καρδιά ο Γκόρντον Γκετί ανακοινώνει τον θάνατο του γιου του, Τζον Γκίλμπερτ Γκέτι. Ο Τζον αφήνει πίσω την κόρη του, Ίβι Γκετί, την οποία αγαπούσε πάρα πολύ και τους αδερφούς του Πίτερ και Μπίλι. Ο αδερφός του, Άντριου, προηγήθηκε του Τζον. Η μητέρα του, Αν Γκίλμπερτ Γκετί απεβίωσε τον Σεπτέμβριο. Ο Τζον ήταν ένας ταλαντούχος μουσικός που αγαπούσε το ροκ εν ρολ. Θα μας λείψει βαθιά» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα της εκπροσώπου της οικογένειας.

Ο Τζον Γκίλμπερτ Γκετί αφήνει πίσω την 25χρονη κόρη του Ίβι, που με τη σειρά της έγραψε πως: «Ο πατέρας μου ήταν φοβερός – ο πιο κουλ άνθρωπος που προσγειώθηκε ποτέ σε αυτό τον πλανήτη και θα είμαι για πάντα η πιο περήφανη κόρη. Σ’ αγαπώ πολύ μπαμπά… η ζωή είναι σκληρή μερικές φορές… Δεν έχω έναν, αλλά δύο φύλακες αγγέλους να με προσέχουν τώρα.. εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες (και μερικές δικές μας)».

Η «κατάρα» της οικογένειας

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του, ωστόσο η κατάρα της οικογένειας είναι τα ναρκωτικά. Ο Γκόρντον Γκετί, πατέρας του Τζον, έχασε δύο αδέρφια του το ένα από υπερβολική δόση και το άλλο από καρκίνο, ενώ και μία από τις νύφες του πέθανε από ηρωίνη. Ακόμα, ένα ανιψιός του υπέστη εγκεφαλικό από χρήση ναρκωτικών και πλέον κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ και μία ανιψιά του έχει προσβληθεί από HIV. Τέλος ο αδερφός του Τζον, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πριν από έξι χρόνια σε ηλικία 47 ετών.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η ιστορία του Ζαν Πολ Γκετί, του πατριάρχη της δυναστείας, που είχε αρνηθεί να δώσει λύτρα στους απαγωγείς του εγγονού του με αποτέλεσμα να του κόψουν το αυτί.