Συγκρούσεις καταγράφηκαν μεταξύ αστυνομικών και οπαδών του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που έφτασαν στην κηδεία του Αργεντινού αστέρα στο Μπουένος Άιρες.

​Η εξόδιος τελετή του διάσημου ποδοσφαιριστή ξεκίνησε στις 6 το πρωί, τοπική ώρα.

​​Σύμφωνα με μέσα της Αργεντινής, το πλήθος συνωστιζόταν στην είσοδο του κυβερνητικού κτιρίου, προκαλώντας χάος.

Αργότερα, συγκρούσεις και ταραχές καταγράφηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, αφού η αστυνομία της πόλης του Μπουένος Άιρες έκλεισε την κύρια λεωφόρο που οδηγούσε στην έδρα της κυβέρνησης.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν ένα ανθρώπινο τείχος για να αποτρέψουν τη διέλευση περισσότερων ανθρώπων, αν και χιλιάδες άτομα εξακολουθούν να περιμένουν να αποχαιρετήσουν τον Μαραντόνα.

Τα περιστατικά συνέβησαν όταν η αστυνομία εμπόδισε τη διέλευση του κοινού, περίπου 700 μέτρα από το κτίριο. Χιλιάδες άνθρωποι έμειναν έξω από αυτή την περίμετρο, σχηματίζοντας μια ουρά μήκους 1,7 χιλιομέτρων νότια της πόλης.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε μπάλες από καουτσούκ και δακρυγόνα, τη στιγμή που το πλήθος έτρεχε και σπρωχνόταν προς την περιοχή Plaza de Mayo, όπου βρίσκεται το κυβερνητικό αρχηγείο.

Επίσης, έγιναν και μερικές συλήψεις. 

Με απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος, η τελετή κράτησε μέχρι τις 16.30 τοπική ώρα, καθώς αναμενόταν να προσέλθουν μέχρι και ένα εκατομμύριο «πιστοί» του Μαραντόνα