Σαν να μην έφτανε ο θρήνος και ο πόνος που διακατέχει την Αργεντινή, αλλά και τους συγγενείς του Ντιέγκο Μαραντόνα, για την απώλεια ενός ανθρώπου-συμβόλου στην ιστορία της χώρας, τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει σάλος με τη δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζουν τον νεκρό στο φέρετρό του. 

Σύμφωνα με μέσα της Αργεντινής, υπεύθυνος τόσο για τη φωτογραφία όσο και για τη διάδοσή της είναι ο υπάλληλος του γραφείου τελετών, που είχε αναλάβει την προετοιμασία του νεκρού για την κηδεία.

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, έγραψε στο Twitter:

«Μπροστά στο να γίνει viral μια φωτογραφία του Ντιέγκο στο φέρετρο, θα ασχοληθώ προσωπικά με την εύρεση του καθάρματος που έβγαλε αυτή τη φωτογραφία. Όλοι οι υπέυθυνοι αυτής της δειλής πράξης θα το πληρώσουν», ο οποίος μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ανθρώπου που κοινοποίησε το υλικό. 

Επανερχόμενος με νέο μήνυμα, αποκάλυψε τόσο το όνομα όσο καιτο πρόσωπο του υπεύθυνου της πράξης: «Ο Ντιέγκο Μολίνα είναι το κάθαρμα που έβγαλε φωτογραφία δίπλα στο φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Για τη μνήμη του φίλου μου, δεν πρόκειται να ησυχάσω μέχρι να πληρώσει γι'αυτή την πράξη», διαβεβαίωσε ο Μόρλα.

Εκτός του συγκεκριμένου υπάλλήλου, όμως, φαίνεται πως και άλλοι συνάδελφοί του έσπευσαν να τραβήξουν παρόμοιες φωτογραφίες δίπλα στον νεκρό Μαραντόνα. Η διαρροή τους έφερε ένα κύμα αποδοκιμασίας και απειλές θανάτου σε εκείνους που τις δημοσίευσαν.