Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν αρχικά ότι ο Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε, σήμερα Παρασκευή, στην Τεχεράνη, σε ηλικία 59 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης απείλησε με αντίποινα για τη δολοφονία του επιστήμονα.

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Μπεχρούζ Καμαλβάντι δήλωσε έπειτα ότι δεν υπάρχει περιστατικό το οποίο να αφορά πυρηνικούς επιστήμονες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν εν τέλει ότι ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ πεθανε σήμερα στο νοσοκομείο υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη σε ένοπλη επίθεση «Δυστυχώς, η ιατρική ομάδα δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή και πριν από λίγα λεπτά, αυτός ο διευθυντής και επιστήμονας έφθασε στο υψηλό στάτους του μαρτυρικού θανάτου έπειτα από χρόνια προσπαθειών και αγώνα», αναφέρει ανακοίνωση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που μεταδόθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ.

Το 2018, ο Φαχριζαντέχ χαρακτηρίστηκε από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ως επικεφαλής του πυρηνικού έργου του Ιράν. «Να θυμάστε αυτό το όνομα, Fakhrizadeh», είχε πει τότε ο Νετανιάχου σύμφωνα με τους Times of Israel.