Παρότι βαδίζει στο 74ο έτος της ηλικίας της, η Σερ δεν το βάζει κάτω.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο Πακιστάν για να αποχαιρετίσει τον Κάαβαν, έναν ελέφαντα ο οποίος ζούσε σε αιχμαλωσία επί 27 χρόνια, κάποτε σκότωσε έναν φύλακα ζωολογικού κήπου και έχει το τίτλο του «μοναχικότερου ελέφαντα στον κόσμο».

Το παράξενο ντουέτο αναμένεται να συναντηθεί πολύ σύντομα, προτού ο ελέφαντας μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο ζώων στην Καμπότζη, που κάποτε ελεγχόταν από τους Κόκκινους Χμερ. Εκεί, το 4 τόνων ζώο θα σταλεί έπειτα από δικαστική απόφαση πακιστανικού δικαστηρίου τον περασμένο Μάιο.

Ο 36χρονος πλέον ασιατικός ελέφαντας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Ισλαμαμπάντ, τον περισσότερο χρόνο χωρίς κάποια συντροφιά, και προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων πραγματοποίησαν εκστρατεία για τη διάσωσή του από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Η Σερ έχει αποκαλέσει την απελευθέρωσή του ως μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής της, ενώ πριν από έναν μήνα είχε τουιτάρει ότι «ανυπομονεί να του τραγουδήσει καθ'οδόν για την Καμπότζη». Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πληροφορήθηκε την υπόθεση του Κάαβαν το 2016 και προσέλαβε ομάδα νομικών προκειμένου να πιέσει για την απελευθέρωσή του. 

Η Σερ έστειλε σε ένα tweet τις ευχαριστίες της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ίμραν Καν σήμερα, «καθώς κατέστησε δυνατό για εμένα να πάω τον Κάαβαν στην Καμπότζη». Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε πως ο Καν ευχαρίστησε τη Σερ και την προσκάλεσε να συμμετάσχει περαιτέρω σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο Πακιστάν.