Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντολή να εκτελεστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, να απαγορευτεί η αλιεία και να επιβληθεί lockdown στην Πιονγκγιάνγκ, στο πλαίσιο μιας σειράς «απελπισμένων» προσπαθειών να κρατήσει τον κορονοϊό και την οικονομική ζημία που αυτός προκαλεί μακριά, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας.

Όπως αποκάλυψε ένας από τους νομοθέτες, η NIS φέρεται να είπε πως ο Κιμ είναι «υπερβολικά θυμωμένος» και λαμβάνει «παράλογα μέτρα» για την πανδημία και τον οικονομικό της αντίκτυπο.

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτέλεσε έναν χρηματιστή στην Πιονγκγιάνγκ τον περασμένο μήνα, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Κιμ φέρεται να εκτέλεσε έναν αξιωματούχο τον Αύγουστο για παραβίαση των κυβερνητικών κανονισμών που περιορίζουν τη μεταφορά εμπορευμάτων από το εξωτερικό. Τα άτομα που εκτελέστηκαν, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Τέλος η αλιεία και η παραγωγή αλατιού

Κατόπιν εντολής του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε επίσης την αλιεία και την παραγωγή αλατιού για να αποτρέψει τη μόλυνση του νερού από τον κορονοϊό, φέρεται να ανέφερε η NIS, ωστόσο ο νομοθέτης που αποκάλυψε την πληροφορία αυτή, δεν διευκρίνισε εάν η απαγόρευση εφαρμόστηκε σε όλα τα ύδατα της Βόρειας Κορέας ούτε αν εξακολουθεί να ισχύει.