Θρίλερ με πειρατεία σε ελληνικό πλοίο, «Στέλιος Κ» ,υπό σημαία Togo, που έλαβε χώρα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.

Το περιστατικό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), στην οποία γίνεται αναφορά σε τρεις Έλληνες ομήρους, και συγκεκριμένα δύο ναύτες και τον πλοίαρχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, μετά την «επίθεση - ρεσάλτο» επί του πλοίου, οι δράστες αποχώρησαν «παίρνοντας μαζί τους τους 3 Ελληνες, ενώ οι υπόλοιποι δύο, ένας ναύτης και ένας μηχανικός παρέμειναν στο πλοίο το οποίο στην συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το λιμάνι του Λάγος».

Η ΠΕΠΕΝ καταγγέλει, παράλληλα, την κυβέρνηση και τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας πως «κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την επίθεση και την απαγωγή των Ελλήνων Ναυτεργατών, γεγονός πρωτάκουστο αφού η συνήθης διεθνής ναυτιλιακή πρακτική ήταν και είναι η δημοσιοποίηση τέτοιων κρουσμάτων».

«Το χειρότερο για τα αρμόδια υπουργεία και τις πολιτικές ηγεσίες, όπως και για την ναυτιλιακή εταιρεία, είναι ότι έως και χθες απέκρυπταν το γεγονός αυτό από τις οικογένειες των απαχθέντων ναυτεργατών και στο αγωνιώδες ερώτημα γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν αυτοί με τα συγγενικά τους πρόσωπα στο πλοίο η απάντηση ήταν τη μία μέρα ότι είχε βλάβη το δορυφορικό τηλέφωνο, την άλλη ότι ασθενούσαν τα μέλη του πληρώματος και την επόμενη ότι υπάρχουν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία αναμένονται να διορθωθούν.... και για αυτό δεν σήκωναν τα κινητά τους τηλέφωνα!!!», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει, τέλος, πως προέβη ήδη σε έντονα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ και του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και στο Προξενείο της Ελλάδας στη Νιγηρία.