Μιλώντας με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αφήνοντας για ακόμα μία φορά αιχμές για τη χώρα μας και υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα οφείλεται η μη διεξαγωγή συνομιλιών.

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αυξάνουμε την ένταση και προχωράμε στην κλιμάκωση των γεγονότων. Πραγματικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για επιλύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου. Δυστυχώς οι γείτονες μας πεισματικά απέχουν από τις συνομιλίες. Παρόλο που τους έχουμε πει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να βρεθεί μία λύση με αυτόν τον τρόπο, επιμένουν σ’ αυτό», δήλωσε αρχικά ο Ακάρ.

«Εμείς λέμε ελάτε να συζητήσουμε σχετικά με αυτό, μπορούμε να συναντηθούμε. Μπορούμε να μιλήσουμε εντός του πλαισίου των κοινών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μπορούμε να διαπραγματευτούμε εντός του πλαισίου των διερευνητικών επαφών, μπορούμε να συναντηθούμε για να διαπραγματευτούμε υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΝΑΤΟ. Όταν η αλήθεια είναι έτσι, συνεχίζουν να λένε “εσείς κλιμακώνεται και αυξάνεται την ένταση, εσείς προκαλείτε”. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος και ελπίζω ότι θα το καταλάβουν. Ο σωστός τρόπος επίλυσης είναι ο δικός μας και θα γίνει ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδελφών μας στην Κύπρο, αλλά και της χώρας μας. Γνωρίζουμε το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις, καθώς και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί και θα συνεχίζουμε την πρόοδο σταθερά μέσα σε αυτό το πλαίσιο», προσέθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τέλος αναφορικά με τη νηοψία που διεξήγαγαν οι γερμανικές δυνάμεις στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «ROSELINE-A», καθώς θεωρήθηκε ύποπτο ότι «σπάει» ο Χουλουσί Ακάρ, υποστήριξε ότι το πλοίο «μετέφερε αποκλειστικά ανθρωπιστική βοήθεια».

Πηγή: Takvim

Διαβάστε Ακόμα:

«Κρυφτό» με την Άγκυρα μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Προκαλεί πάλι με Νotam η Άγκυρα: Τα 13 ελληνικά νησιά για τα οποία ζητά αποστρατικοποίηση