Στο συντηρητικό κόμμα Ουγγαρίας, Φιντές του Βίκτορ Όρμπαν το οποίο απεπέμφθη από τους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον περασμένο Μάρτιο, ανήκει ο Ευρωβουλευτής, Γιόζεφ Ζάγιερ, που «πιάστηκε» σε πάρτι με σεξ και ναρκωτικά στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχαν και αρκετοί διπλωμάτες

Μάλιστα σύμφωνα με το DH NET,μετά το «ντου» της αστυνομίας στο χώρο, όπου βρέθηκαν 25 άτομα, οι περισσότεροι άνδρες, ο Ζάγιερ προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη από το παράθυρο σκαρφαλώνοντας στην υδρορροή και κατεβαίνοντας τη, ωστόσο πιάστηκε από άλλη ομάδα αστυνομικών.

Ο ίδιος παραιτήθηκε την Κυριακή, ενώ με δήλωσή του παραδέχεται ότι αυτός ήταν ο ευρωβουλευτής που συμμετείχε στο πάρτι, ζητώντας συγγνώμη για την ανεύθυνη συμπεριφορά του. Ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

Αναλυτικά η δήλωση του Ζάγιερ:

«Μία βελγική εφημερίδα έγραψε σήμερα για ένα πάρτι που έλαβε χώρα σε σπίτι στις Βρυξέλλες και στο οποίο έδωσα το παρών. Όταν επενέβη η αστυνομία, ανέφερα ότι είμαι Ευρωβουλευτής, αλλά επειδή δεν είχα μαζί μου την κάρτα μου ακολουθήθηκε η διαδικασία, μου δόθηκε προφορική προειδοποίηση και με μετέφεραν σπίτι μου.

Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω τεστ ναρκωτικών αλλά η αστυνομία δεν δέχθηκε. Ανέφερε ότι βρέθηκε ένα χάπι έκσταση, αλλά δεν ήταν δικό μου. Δεν ξέρω ποιος το άφησε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι γιατί παραβίασα τους όρους του Ευρωκοινοβουλίου για τον κορονοϊό. Ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου και θα δεχθώ τις ποινές γι’ αυτό.

Με την παραίτησή μου την Κυριακή ανέλαβα τις πολιτικές και προσωπικές συνέπειες.

Απολογούμαι στην οικογένεια μου, στους συναδέλφους μου και στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ ν’ αξιολογήσουν το λάθος μου με βάση ένα υπόβαθρο 30 χρόνων αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς.

Το παραστράτημα είναι καθαρά προσωπικό και είμαι ο μόνος που πρέπει να πάρει την ευθύνη γι’ αυτό».

Την Κυριακή και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ο Ζάγιερ είχε ανακοινώσει την παραίτηση του από τη θέση του ευρωβουλευτή.

Ο Ούγγρος πολιτικός είναι ανάμεσα στους υπογράφοντες το αμφιλεγόμενο σύνταγμα του 2010, το οποίο έχει δεχθεί ισχυρή κριτική για το γεγονός ότι στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Με πληροφορίες από Euronews

Διαβάστε ακόμα: 

Νεκρή 26χρονη influencer – Βρέθηκε γυμνή στην άκρη του δρόμου

Σε στάση λωτού, με ανοικτά μάτια βρέθηκε νεκρός ο Τζον Γκίλμπερτ Γκετί