Συγκεκριμένα, ένας λαμπερός, μεταλλικός μονόλιθος, ύψους περίπου 4 μέτρων, -ο οποίος θυμίζει αρκετά τον αντίστοιχο μονόλιθο της Γιούτα- βρέθηκε στη ρουμανική πόλη Piatra Neamţ, στις 26 Νοεμβρίου.

Ο μονόλιθος εντοπίστηκε σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από γνωστό αρχαιολογικό χώρο, σε ένα από τα διασημότερα βουνά της χώρας, το Ceahlău Massif, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι ομοιότητες όμως με τον αμερικανικό μονόλιθο δεν σταματούν εδώ καθώς, σήμερα, Τρίτη εξαφανίστηκε κι αυτός!

 

 

Το περίπου 4 μέτρων αντικείμενο ήταν φτιαγμένο από σκουρόχρωμο μέταλλο και καλυπτόταν από μια σειρά χαραγμένων ζωγραφισμένων κύκλων.

Εμφανίστηκε κοντά στα αρχαία ερείπια του δακικού κάστρου της Πετροντάβα, ενός οχυρού που θεωρείται ότι καταστράφηκε από τους Ρωμαίους κατά τον 2ο αιώνα.

«Αρχίσαμε να διερευνούμε την περίεργη εμφάνιση του μονολίθου» δήλωσε τη Δευτέρα η Ροξάνα Τζοσάνου, του Τμήματος Πολιτισμού και Κληρονομιάς της Νεάμτ, στο Euro Weekly. «Είναι σε ιδιωτική έκταση, μα δεν ξέρουμε ακόμα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή ενός αρχαιολογικού χώρου» πρόσθεσε. «Πριν εγκατασταθεί κάτι εκεί, χρειάζεται άδεια από την υπηρεσία μας, μιας που πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού».

 

Διαβάστε ακόμα

ΗΠΑ: Μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος στην έρημο της Γιούτα - Καλλιτεχνική ή «εξωγήινη» παρέμβαση;

O μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος στην έρημο της Γιούτα... εξαφανίστηκε!