Η ιστοσελίδα Blikk φέρνει στο φως ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις για το θέμα, καθώς συνομίλησε με τον διοργανωτή του πάρτι, τον 29χρονο διδακτορικό φοιτητή David Manzheley.

Όπως αποκαλύπτει ο διοργανωτής, είχαν προσκληθεί μόλις 10 άτομα -ανάμεσα στα οποία δεν ήταν ο ευρωβουλευτής- τα οποία μάλιστα είχαν νοσήσει από κορονοϊό, ώστε να είναι πιο ασφαλής η συγκέντρωση. Ωστόσο εμφανίστηκαν 25 άτομα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έφεραν τους φίλους τους μαζί.

Ο 29χρονος (φωτό κάτω) μιλώντας στο βελγικό δίκτυο HLN είπε χαρακτηριστικά για τη στιγμή που έγινε η έφοδος. «Δεν χτύπησαν καν την πόρτα. Ξαφνικά το σαλόνι γέμισε με αστυνομικούς. Μας ζητούσαν ταυτότητες, αλλά εμείς δεν φορούσαμε καν εσώρουχα, πως να τις βρούμε γρήγορα»!

Έφυγαν από την υδρορροή

Οι αποκαλύψεις όμως συνεχίζονται για τον τέως -πλέον, καθώς παραιτήθηκε- ευρωβουλευτή. Μετά το «ντου» της αστυνομίας στον χώρο, ο Ζάγιερ όπως και πολλοί άλλοι επιχείρησαν να διαφύγουν σκαρφαλώνοντας στην υδρορροή και κατεβαίνοντας τη, ωστόσο πιάστηκαν από άλλη ομάδα αστυνομικών.

Η δήλωση του Ζάγιερ

Ο ίδιος παραδέχθηκε την παρουσία του εκεί αλλά αρνήθηκε την κατοχή ναρκωτικών. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως παραιτήθηκε από τη θέση του.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Μία βελγική εφημερίδα έγραψε σήμερα για ένα πάρτι που έλαβε χώρα σε σπίτι στις Βρυξέλλες και στο οποίο έδωσα το παρών. Όταν επενέβη η αστυνομία, ανέφερα ότι είμαι Ευρωβουλευτής, αλλά επειδή δεν είχα μαζί μου την κάρτα μου ακολουθήθηκε η διαδικασία, μου δόθηκε προφορική προειδοποίηση και με μετέφεραν σπίτι μου.

Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω τεστ ναρκωτικών αλλά η αστυνομία δεν δέχθηκε. Ανέφερε ότι βρέθηκε ένα χάπι έκσταση, αλλά δεν ήταν δικό μου. Δεν ξέρω ποιος το άφησε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι γιατί παραβίασα τους όρους του Ευρωκοινοβουλίου για τον κορονοϊό. Ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου και θα δεχθώ τις ποινές γι’ αυτό.

Με την παραίτησή μου την Κυριακή ανέλαβα τις πολιτικές και προσωπικές συνέπειες.

Απολογούμαι στην οικογένεια μου, στους συναδέλφους μου και στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ ν’ αξιολογήσουν το λάθος μου με βάση ένα υπόβαθρο 30 χρόνων αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς.

Το παραστράτημα είναι καθαρά προσωπικό και είμαι ο μόνος που πρέπει να πάρει την ευθύνη γι’ αυτό».