Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, στις 23 Νοεμβρίου οι σωματοφύλακες του Δημάρχου έλαβαν προειδοποίηση ν' αυξήσουν τα μέτρα προστασίας του και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία αυξήθηκε ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειάς του.

Όπως ανέφεραν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε γίνει στόχος τζιχαντιστών του ISIS, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει και το σχέδιο της δολοφονίας του.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Ονγκούν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέροντας ότι είχαν ειδοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου για κάτι τέτοιο και είχαν παρθεί όλα τ’ αναγκαία μέτρα, χωρίς όμως ν’ αλλάξει το πρόγραμμα του δημάρχου.

Ωστόσο, η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας ανέφερε πως «δεν τίθεται θέμα απόπειρας δολοφονίας ή σύλληψης των δραστών». Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μάλιστα ότι κατά καιρούς έρχονται τέτοιου είδους πληροφορίες για δημόσια πρόσωπα και ενημερώνεται η φρουρά τους ώστε να αυξήσουν τα μέτρα προστασίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να προβούμε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με κάποια δημοσιεύματα ορισμένων μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι "συνελήφθησαν μαχητές του ισλαμικού κράτους που σκόπευαν να δολοφονήσουν τον Ιμάμογλου".

 Κατά καιρούς γίνονται τέτοιες προειδοποιήσεις ή ενημερώσεις εναντίον κρατικών αξιωματούχων, ατόμων που χρειάζονται προστασία και μπορεί να προκαλέσουν κάτι τέτοιο εξαιτίας των καθηκόντων τους και της δημόσιας ατζέντας τους.

Οι ακροάσεις και οι ενημερώσεις κοινοποιούνται στο άτομο που εμπλέκεται, το οποίο ενημερώνεται και η υπηρεσία μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν υπάρχει κάποια απόπειρα δολοφονίας ή η σύλληψη ενός δολοφόνου όπως αναφέρθηκε στα media.

Οι προσπάθειες μας εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων συμπεριλαμβανομένων του PKK / PYD, DAESH, FETO και του DHKP-C, συνεχίζονται αδιάκοπα και αποφασιστικά για την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε στην εφημερίδα Σοζτζού ότι «κατά καιρούς λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με πολιτικές προσωπικότητες ή πολύ δημοφιλείς προσωπικότητες, οι οποίες αξιολογούνται αυστηρά και εάν είναι απαραίτητο αναφέρονται στην αστυνομία... Εάν χρειαστεί, οι ομάδες προστασίας του ατόμου αυτού ενισχύονται. Ωστόσο, αυτά δεν ανακοινώνονται». Ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως και για τον ίδιο είχαν γίνει κάποιες επιχειρήσεις αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Διαβάστε Ακόμα:

Η Yeni Safak «ανακάλυψε ελληνική προβοκάτσια» στο Google maps

Ahval: Γιατί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΑΕ «στριμώχνει» την Τουρκία και τον Ερντογάν