Ο Σάμιουελ Οντουπιτάν, 23 ετών, Νιγηριανός από το Κρόιντον, επιτέθηκε και σκότωσε τον 24χρονο Τάιλερ Ρόουζ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, η βίαιη επίθεση έλαβε χώρα μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του θύματος.

Ο Ρόουζ, που εργαζόταν ως θυρωρός ξενοδοχείου, μαχαιρώθηκε πέντε φορές στην πλάτη και στην κοιλιά. Γιατροί κλήθηκαν και κατέφθασαν στο σημείο της επίθεσης, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά το θύμα κατέληξε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, στην οποία υποβαλλόταν.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στο Δικαστήριο, που έγινε αυτή την εβδομάδα, ειπώθηκε ότι το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, ο άτυχος Ρόουζ είχε τελειώσει τη δουλειά γύρω στις 23:00 και στο δρόμο για το σπίτι του, επιβιβάστηκε στο ίδιο τραμ με τον μετέπειτα δολοφόνο του.

Η κάμερα του κλειστού κυκλώματος του τραμ έχει καταγράψει υλικό, που δείχνει τον Οντουπιτάν να μετακινείτα εντός του τραμ, για να έρθει πιο κοντά στο θύμα. 

Οι ερευνητές της υπόθεσης πιστεύουν ότι ο θύτης είχε τα μάτια του στραμμένα στην τσάντα Gucci που μετέφερε ο Ρόουζ, η οποία είχε ένα φωτεινό και διακριτό μοτίβο ανάγλυφο με τίγρεις της Βεγγάλης. Ο Ρόουζ κατέβηκε από το τραμ, αγνοώντας ότι κάποιος τον ακολουθούσε.

Μέσα σε λίγα λεπτά - κι ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την κοπέλα του-  προσεγγίστηκε από τον Οντουπιτάν. Η κοπέλα του Ρόουζ τον άκουσε να λέει: «Αδερφέ, αδερφέ!» πριν πέσει η γραμμή. Ο Οντουπιτάν τού κατάφερε πέντε μαχαιριές, προτού φύγει τρέχοντας από το σημείο.

Μετά την επίθεση, το θύμα ήταν σε θέση να φτάσει στο σπίτι ενός φίλου, όπου έβαλε τον συναγερμό πριν καταρρεύσει. Ένα από τα τραύματα που έφερε στον κορμό του είχε βάθος 15 εκατοστών και είχε κόψει τον πνεύμονα και την αορτή του.

Μετέφερε μια τσάντα με ένα κουτί ντόνατς για να τα προσφέρει στην οικογένειά του. Η τσάντα βρέθηκε κοντά στο σημείο επίθεσης και ήταν ανοιχτή και σκισμένη, με το φαγητό διασκορπισμένο σε όλο το πεζοδρόμιο. Το iPhone και τα ακουστικά του θύματος βρέθηκαν επίσης, αλλά η τσάντα Gucci έλειπε.

Η προϊστορία με τα μαχαίρια

Μια εξέταση του κινητού τηλεφώνου του δράστη αποκάλυψε μια σειρά από φωτογραφίες των μαχαιριών που είχε ψάξει στο Διαδίκτυο, φωτογραφίες των μαχαιριών που του έστειλαν φίλοι, καθώς και ανταλλαγές μηνυμάτων για μαχαίρια.

Οι ανακριτές αξιωματικοί βρήκαν επίσης ένα βίντεο, όπου οδηγούσε ένα αυτοκίνητο ενώ κρατούσε ένα μαχαίρι. Βρήκαν επίσης φωτό από τσάντες σχεδιαστών, τις οποίες είχε αναζητήσει και με τις οποίες είχε ποζάρει. 

Ο Οντουπιτάν καταδικάστηκε επίσης για τέσσερις ληστείες το φθινόπωρο του 2019, που ο ίδιος ομολόγησε σε προηγούμενη ακρόαση. 

 

* H κεντρική εικόνα είναι φωτό αρχείου.