Η τοπική αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι είναι διατεθειμένη να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους κάνουν μη ουσιώδη ταξίδια μέσα και έξω από το νομό.

Οι αξιωματικοί χρησιμοποιούν το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων για να ελέγξουν ότι οι ταξιδιώτες δεν πηγαίνουν από περιοχές βαθμίδας 3 σε περιοχές βαθμίδας 2 για να επισκεφθούν παμπ ή εστιατόρια.

Η Αυτόματη Αναγνώριση Πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας είναι ένα λογισμικό που δημιουργεί τα στοιχεία θέσης οχημάτων με την ανάγνωση των πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Βόρειο Γιόρκσαϊρ είναι γνωστό για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά του, αλλά τώρα πρέπει να ζητήσουμε από τους επισκέπτες να παραμείνουν στη δική τους περιοχή για την υγεία και την ασφάλεια των πιο ευάλωτων κατοίκων μας. Αν έχετε προγραμματίσει μια επίσκεψη, παρακαλούμε να την επαναπρογραμματίσετε σε μια εποχή όπου θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε ένα σωστό καλωσόρισμα.»

Ωστόσο, οι χρήστες των μέσων δικτύωσης δεν εντυπωσιάστηκαν από τα δρακόντεια μέτρα, με κάποιον εξ αυτών να παρομοιάζει την αστυνομία της πόλης με «τοπική Γκεστάπο».