Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του κολοσσού την Πέμπτη, ισχυριζόμενος ότι το Facebook αρνήθηκε να εξετάσει ή να προσλάβει ειδικευμένους και διαθέσιμους Αμερικανούς εργαζόμενους για τις θέσεις που η εταιρεία διατηρούσε για προσωρινούς κατόχους Visa.

Το Facebook φαίνεται μάλιστα να χρηματοδότησε τις «πράσινες κάρτες« τους, που τους επιτρέπουν να εργάζονται μόνιμα.

«Το Facebook δημιούργησε σκόπιμα ένα σύστημα προσλήψεων στο οποίο αρνήθηκε στους ειδικευμένους εργαζόμενους των ΗΠΑ μια δίκαιη ευκαιρία να πληροφορηθούν και να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας, τις οποίες αντίθετα προσπάθησε να προσφέρει σε προσωρινούς κατόχους θεωρήσεων», ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου.

Οι εν λόγω θέσεις προσέφεραν μέσο μισθό περίπου 156.000 δολαρίων. Το Υπουργείο επιδιώκει απροσδιόριστες αστικές κυρώσεις και αποζημίωση για λογαριασμό Αμερικανών εργαζομένων που τους αρνήθηκαν την απασχόληση.

«Το Facebook συνεργάζεται με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ενώ αμφισβητούμε τις κατηγορίες στην αγωγή, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω εν αναμονή της δίκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Ντάνιελ Ρόμπερτς.