Ο διοργανωτής του γκέι πάρτι, Ντέιβιντ Μανζέλι, αφού αποκάλυψε αρχικά πως ο Ζάγιερ βρέθηκε... ακάλεστος στον χώρο, αναφέρθηκε και σε άλλες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Όπως ότι ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους, «προσπάθησαν να κατεβάσουν τα παντελόνια των αστυνομικών, επειδή πίστευαν ότι η επιδρομή τους ήταν μέρος του σκεπτικού του πάρτι» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail!

Ο Γιόζεφ Ζάγιερ ο οποίος ανήκε στο συντηρητικό ακροδεξιό κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν και είχε ταχθεί κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προσπάθησε να διαφύγει από την υδρορροή ενώ κατηγορήθηκε για χρήση ναρκωτικών, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Μόλις... 10 προσκλήσεις

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μανζελί είχε αποκαλύψει πως είχαν προσκληθεί μόλις 10 άτομα -ανάμεσα στα οποία δεν ήταν ο ευρωβουλευτής- τα οποία μάλιστα είχαν νοσήσει από κορονοϊό, ώστε να είναι πιο ασφαλής η συγκέντρωση. Ωστόσο εμφανίστηκαν 25 άτομα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έφεραν τους φίλους τους μαζί.

Ο 29χρονος μιλώντας στο βελγικό δίκτυο HLN είχε πει χαρακτηριστικά για τη στιγμή που έγινε η έφοδος. «Δεν χτύπησαν καν την πόρτα. Ξαφνικά το σαλόνι γέμισε με αστυνομικούς. Μας ζητούσαν ταυτότητες, αλλά εμείς δεν φορούσαμε καν εσώρουχα, πως να τις βρούμε γρήγορα»!