Με πρόστιμο, αλλά και αναστολή προβολής μιας εκπομπής για πέντε επεισόδια τιμωρήθηκε από το τουρκικό ΕΣΡ το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk TV.

Αφορμή αποτέλεσαν οι παρατηρήσεις ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Η έρευνα, που κατέληξε στην απόφαση, αφορούσε ενδεχόμενη «προσβολή του στρατού», καθώς ο βουλευτής ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με την πώληση ενός στρατιωτικού εργοστασίου στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Άλι Μαχίρ Μπασαρίρ είχε πει ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας, ο στρατός του κράτους ξεπουλήθηκε στο Κατάρ.»

Ο Μπασαρίρ αναφερόταν σε απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να παραδώσει το δικαίωμα λειτουργίας του Εθνικού εργοστασίου δεξαμενών της χώρας για περίοδο 25 ετών στον τουρκο-καταριανό κατασκευαστή οχημάτων BMC.

Αυτή η συμφωνία σηματοδότησε την πρώτη φορά που μια στρατιωτική εγκατάσταση στρατηγικής σημασίας ιδιωτικοποιήθηκε.

Εξετάζοντας το επίμαχο πρόγραμμα, το RTÜK κατέληξε σήμερα ότι ο βουλευτής προσέβαλε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη Δημοκρατία της Τουρκίας και η Habertürk TV παραβίασε τον νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος απαγορεύει τη μετάδοση ειδήσεων ή σχολίων που στρέφονται κατά της ύπαρξης και της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας και της ακεραιότητας του κράτους.