Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (16/12) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έχει μπει σε καραντίνα μετά από επαφή που είχε με κρούσμα κορονοϊού.

Το τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο Μάικ Πομπέο ήταν αρνητικό ωστόσο μπήκε σε καραντίνα, ενώ για λόγους ιδιωτικότητας πρόσωπο με το οποίο ήρθε σ’ επαφή δεν μπορεί να κατονομαστεί.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναγνωρίστηκε ότι είχε στενή επαφή με κρούσμα κορονοϊού. Για λόγους ιδιωτικότητας δεν μπορεί να κατονομαστεί το συγκεκριμένο πρόσωπο», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «παρακολουθείται στενά» από την ιατρική ομάδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μάικ Πομπέο αναμενόταν να συναντηθεί σήμερα με τον «εκλεκτό» του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και διάδοχό του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίκνκεν.

Τέλος ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει και στο κυβερνητικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ προτού ανακοινωθεί ότι μπαίνει σε καραντίνα.

Πηγή: Independent

Διαβάστε Ακόμα:

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Κίνδυνος για νέο κύμα κορονοϊού στις αρχές του 2021

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις εκτελέσεις κρατουμένων από την κυβέρνηση Τραμπ