Τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο του κόσμου με τους στρατιώτες, μέλη της Εθνικής Φρουράς, που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Καπιτώλιου.

Φορώντας πλήρη εξάρτηση, προσπαθούν να ξεκουραστούν και να κοιμηθούν στο πάτωμα, πάνω στα μάρμαρα, με τα όπλα δίπλα τους και έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Άλλωστε οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ έχουν... υποσχεθεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες καθώς και στο Καπιτώλιο και πολλοί κάνουν λόγο για βίαιες προθέσεις.

Πελόζι: Ο Τραμπ συνιστά «άμεσο κίνδυνο» για τις ΗΠΑ και «πρέπει να φύγει»

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις ΗΠΑ και «πρέπει να φύγει», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κατά την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

«Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε αυτήν την εξέγερση, αυτήν την ένοπλη στάση εναντίον της χώρας μας», εξήγησε η Πελόζι, ζητώντας να καταστεί υπόλογος για την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

«Πρέπει να φύγει. Είναι ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος για το έθνος που όλοι μας αγαπούμε», τόνισε.

Λίγο νωρίτερα, η Βουλή, με ψήφους 221 υπέρ έναντι 203 κατά, ενέκρινε την πρόταση να συζητηθεί σήμερα η παραπομπή του Τραμπ. Θα ακολουθήσει αργότερα νέα ψηφοφορία επί του κατηγορητηρίου.

Διαβάστε επίσης

Ο δήμος της Νέας Υόρκης τα «έσπασε» με τον Τραμπ: «Δεν θέλουμε καμία σχέση...»

Απίστευτες ύβρεις Τραμπ σε Πενς: «Θα μείνεις στην ιστορία είτε ως πατριώτης είτε ως μ@@νί»