Συγκεκριμένα, μετά το εσωτερικό υπόμνημα του FBI, όπου γίνεται λόγος ότι οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο «εξτρεμιστών» που σχεδίαζαν να πάνε στην Ουάσινγκτον και μιλούσαν για «πόλεμο», πλέον μία μαρτυρία από εργαζόμενο στο Καπιτώλιο έρχεται να ρίξει «λάδι στη φωτιά».

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, μία υπάλληλος του Καπιτώλιου διαπίστωσε -την ώρα που κρυβόταν από τους εισβολείς του Τραμπ- ότι τα κουμπιά πανικού στα γραφεία είχαν «αφαιρεθεί».

Η Sara Groh, επικεφαλής του γραφείου της βουλευτού των Δημοκρατικών, Ayanna Pressley, είπε ότι κρύφτηκε μαζί με άλλους εργαζομένους στο κτίριο, την ώρα που οι διαδηλωτές «πλημμύριζαν» τον χώρο.

Η Groh είπε στην «The Boston Globe» ότι αμπάρωσαν μία πόρτα με έπιπλα και κανάτες νερού που είχαν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας πριν βάλει μια αντισφυξιογόνα μάσκα. Αλλά όταν αναζήτησε τα ειδικά κουμπιά πανικού, ανακάλυψε ότι είχαν αφαιρεθεί.

«Κάθε κουμπί πανικού στο γραφείο μου είχε βγει, όλη η μονάδα», τόνισε στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο λόγο για να γίνει αυτό.

Η υπάλληλος είπε ότι τα είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και από τότε δεν είχαν αλλάξει γραφεία. Εξήγησε ότι, λόγω των πολλών απειλών θανάτου που δέχεται η Pressley τα τελευταία δύο χρόνια, είχε γίνει ρουτίνα για τους υπαλλήλους της να εκτελούν ασκήσεις ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία δημιουργεί αρκετά ερωτήματα αναφορικά με τον λόγο που είχαν αφαιρεθεί τα κουμπιά πανικού απο τα γραφεία βουλευτού των Δημοκρατικών – είναι άγνωστο αν αυτό συνέβη και σε άλλα βουλευτικά γραφεία- όπως επίσης κι αν υπήρχαν κάποιοι που γνώριζαν εκ των προτέρων για την εισβολή αυτή.