Ένα άρθρο στο οποίο έγραφε ότι ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης είχε παραδεχθεί σε ιδιωτική συζήτηση στην Αθήνα, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, ότι οι χρυσές βίζες αφήνουν κέρδος στο γραφείο του και τα χρήματα μεταφέρονται με ιδιωτική πτήση στις... Σεϋχέλλες, προκάλεσε... τσουνάμι και οδήγησε στην παραίτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου, διευθυντή της Καθημερινής!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο Παράσχος, στο άρθρο της περασμένης Κυριακής στην «Καθημερινή», είχε γράψει πως ο Πρόεδρος «είχε αντιληφθεί ότι τα χρυσά διαβατήρια’ ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά γι’ αυτό στο Μoντ Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντανά λύση».

Στην επιστολή παραίτησής του ο δημοσιογράφος, σημειώνει πως ήταν λάθος του που απέφυγε να γράψει ότι όλα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα και άλλων και το γνωρίζουν και πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο.

Σε εκείνη τη συνομιλία, κατά τον Παράσχο, ο Πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε «σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα ότι τα χρυσά διαβατήρια άφηναν στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις».

Παραδέχεται πως η λάθος λέξη ήταν το «ετησίως», ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης είχε διατυπώσει την εκτίμηση πως «μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο τζίρος θα ακουμπήσει το ένα δισεκατομμύριο».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πολίτης, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στη σημερινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, κου Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με τη πραγματικότητα» επισημαίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρυσα διαβατήρια ταλανίζουν την Κύπρο εδώ και δυο χρόνια περίπου.

Τον περασμένο Οκτώβριο οδηγήθηκε σε παραίτηση ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης μετά από ντοκιμαντέρ του Al Jazeera όπου ο ίδιος και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης εφέροντο να υπόσχονται «χρυσό διαβατήριο» σε Κινέζο επενδυτή, ο οποίος όμως έχει καταδικαστεί για διαφθορά και ξέπλυμα.