Συμφώνησαν επίσης να παραγγείλουν ιατρικές μάσκες για τους επιβάτες στις δημόσιες συγκοινωνίες, σύμφωνα με πηγές. Το υπάρχον λοκντάουν διαρκεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Οι νέες λοιμώξεις έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες και η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχει μειωθεί ελαφρώς, αλλά οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για την πιθανή εξάπλωση περισσότερων μολυσματικών παραλλαγών του ιού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρότεινε ότι η ενίσχυση για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να αυξηθεί λόγω της παράτασης, ενώ πρόκειται να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να καταρτίσει ένα σχέδιο για μια ασφαλή και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος.

«Οι αριθμοί μόλυνσης έχουν μειωθεί για αρκετές εβδομάδες ή παραμένουν στάσιμοι και αυτό είναι καλό», δήλωσε ο Δήμαρχος του Βερολίνου Μίκαελ Μίλερ στη γερμανική τηλεόραση. «Τώρα αντιμετωπίζουμε μια πολύ επιθετική μετάλλαξη στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε.»

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν σκέψεις για ενίσχυση της τηλεργασίας.

«Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι οι εργοδότες θα πρέπει να δικαιολογήσουν γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να μετακινούνται για να εργαστούν.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ισχύει ήδη σε ορισμένα κράτη, αλλά ήταν απίθανο να επιβληθούν παντού, είπε.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού αυξήθηκε την Τρίτη, 19/1 κατά 11.369 σε 2.05 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για τις μολυσματικές ασθένειες. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 989 στα 47.622.