Η ουγγρική κυβέρνηση έχει αποδείξει κατ' επανάληψη πως είναι μια κυβέρνηση εχθρική για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και δεν διστάζει να το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Όρμπαν προχώρησε ένα βήμα παραπέρα επιβάλλοντας σε εκδότες να τυπώσουν ειδική σήμανση σε παιδικό βιβλίο που να δηλώνει πως αυτό περιέχει «συμπεριφορές που δεν συμβαδίζουν με τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων». 

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως πρόκειται για μια ενέργεια που έχει σκοπό να προστατεύσει τους καταναλωτές, καθώς μια ομάδα της LGBT κοινότητας, η Labrisz, ένωση για τα δικαιώματα λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανς γυναικών, εξέδωσε ένα ανθολόγιο παραμυθιών που περιείχε και 4 ιστορίες με LGBT χαρακτήρες. 

Οι συγγραφείς έχουν σαν στόχο να διδάξουν στα παιδιά τον σεβασμό σε κάθε άνθρωπο και στη διαφορετικότητα, Το συγκεκριμένο βιβλίο «Η χώρα των θαυμάτων είναι για όλους» έγινε για πρώτη φορά θέμα, τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος «Κίνημα της μητέρας – πατρίδας» έσκισε ένα σε συνέντευξη Τύπου. 

Διαβάστε Ακόμα 

Η ομογενής Τζεν Σάκι έκανε τη διαφορά στο πρώτο briefing από τον Λευκό Οίκο: «Δεν είμαι τέρας!» 

Χαμόγελα πίσω από τις μάσκες