Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε ελαφρά μείωση των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού την Παρασκευή (22/1): 103 από 144 μολύνσεις την Πέμπτη.

Από τις νέες περιπτώσεις, 94 ήταν τοπικές μεταδόσεις, ενώ η Σαγκάη ανέφερε έξι κρούσματα και η πρωτεύουσα Πεκίνο ανέφερε μόλις τρία. Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί δεν απέτρεψαν τις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν σε ορισμένες περιοχές του Πεκίνου, όπου ξεκίνησαν μαζικά τεστ. Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι υπήρξαν κάποιες «διαρροές» στον έλεγχο της πανδημίας σε ορισμένες αγροτικές περιοχές, με ανεπαρκή τήρηση των κανόνων για τη χρήση μάσκας, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τους ελέγχους θερμοκρασίας.

Μια ουρά μήκους άνω των 200 μέτρων δημιουργήθηκε έξω από το Δημοτικό Σχολείο κοντά στο κέντρο της πόλης. 

Η Σαγκάη άρχισε να δοκιμάζει όλο το νοσοκομειακό προσωπικό για την ασθένεια την Πέμπτη, αφού δύο εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποστεί κάποιο είδος λοκντάουν στις βόρειες πόλεις εν μέσω ανησυχιών ότι οι μη ανιχνευμένες λοιμώξεις θα μπορούσαν να εξαπλωθούν γρήγορα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους στα μέσα Φεβρουαρίου. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις πατρίδες τους για να δουν την οικογένεια. Οι υπάλληλοι αναμένουν μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών, αν και πολύ λιγότερους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών κρουσμάτων, τα οποία η Κίνα δεν ταξινομεί ως επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, αυξήθηκε σε 119 από 113 μέσα σε μια μέρα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται σήμερα σε 88.804, ενώ ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος στα 4.635.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κίνα: Ένα στρατόπεδο θα φιλοξενήσει πάνω από 4.000 ασθενείς