Η 40χρονη Όλγα Φρίμαν έβαλε ένα σφουγγάρι στο στόμα του γιου της Ντίλαν και τον κάλυψε με μια κουβέρτα ανάμεσα στα παιχνίδια του στο διαμέρισμά του Δυτικό Λονδίνο τον Αύγουστο του 2020, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δίκης, η Φρίμαν αρνήθηκε τη δολοφονία αλλά παραδέχτηκε την ανθρωποκτονία ως αποτέλεσμα μειωμένου καταλογισμού.

Ο πατέρας του Ντίλαν, ο φωτογράφος μόδας Ντιν Φρίμαν, βρισκόταν στην Ισπανία κατά τη στιγμή του θανάτου του γιου του.

Το αγόρι, που είχε αυτισμό, μυωπία και σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας, χρειαζόταν φροντίδα όλο το 24ωρο και παρακολουθούσε ειδικό σχολείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Την εβδομάδα πριν από το θάνατό του, η Φρίμαν μίλησε για τη σωτηρία του κόσμου και για το ότι ήταν Μεσσίας, επιμένοντας ότι έπρεπε να ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ.

«Αυτή είναι η δουλειά μου: να θυσιάσω το αγαπημένο μου παιδί για να δημιουργήσω ισορροπία σε αυτόν τον κόσμο», είπε σε μια ηχογράφηση.

Η Φρίμαν είπε στην αστυνομία ότι είχε προσπαθήσει να «τον σκοτώσει απαλά», δίνοντας στο αγόρι υπερβολική δόση ορμονικής θεραπείας για την αϋπνία, αλλά όταν αυτό δεν λειτούργησε, χρησιμοποίησε το σουτιέν της και έπειτα τα χέρια της για να τον στραγγαλίσει πριν βάλει το σφουγγάρι στο στόμα του.

Ο εισαγγελέας Γκάρεθ Πάτερσον είπε στο δικαστήριο ότι η ομολογία για ανθρωποκτονία ήταν αποδεκτή.

«Η μερική υπεράσπιση της μειωμένης ευθύνης αναγνωρίζεται στην εναγόμενη με βάση ότι υπήρχε ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο με ψυχωτικά συμπτώματα την εποχή εκείνη», είπε.

Η απόφαση αναμένεται στις 11 Φεβρουαρίου. 

Πηγή: Sky News.

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία: Προς παραίτηση ο Κόντε - Θέλει ευρύτερη πλειοψηφία και αλλαγή υπουργών

Τρομακτική επίθεση: Χτύπησαν 15χρονο αγόρι με μπουνιές και κλωτσιές και έπεσε σε κώμα (σκληρές εικόνες)