Ο άνδρας, που ζει στο Τάιτσουνγκ της κεντρικής Ταϊβάν, ήταν σε καραντίνα στο σπίτι, μετά την επιστροφή του από επαγγελματικό ταξίδι στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με την TTV News, έφυγε από την πολυκατοικία του επτά φορές σε μόλις τρεις ημέρες για να πάει για ψώνια, για να φτιάξει το αυτοκίνητό του και για να τακτοποιήσει διάφορες άλλες υποθέσεις. Ο ίδιος φέρεται να ενεπλάκη σε φιλονικία με έναν από τους γείτονές του, όταν ο τελευταίος τον εγκάλεσε για την έξοδο από το σπίτι του κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η τοπική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας επέστρεψε από την ηπειρωτική χώρα στις 21 Ιανουαρίου. Οι κανονισμοί της Ταϊβάν απαιτούν καραντίνα για 14 ημέρες. Ο δήμαρχος κατήγγειλε το περιστατικό ως «σοβαρό αδίκημα» και πρόσθεσε ότι ο άνθρωπος αυτός «πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά.»

Εκτός από το πρόστιμο, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής στην Ταϊβάν, ο κατ'επανάληψη παραβάτης θα πρέπει να πληρώνει περίπου 100 ευρώ την ημέρα για το κόστος της καραντίνας του. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν αποζημιώνει όσους βρίσκονται σε καραντίνα με ένα επίδομα 35 δολαρίων (περίπου 30 ευρώ) την ημέρα, το οποίο όμως ο συγκεκριμένος πολίτης δεν θα έχει δικαίωμα να εισπράξει. 

Η Ταϊβάν υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα success story στον κόσμο στο ζήτημα του περιορισμού του κορονοϊού. Το αυτοδιοικούμενο νησί έκλεισε νωρίς τα σύνορά του, εφάρμοσε μαζικές δοκιμές και εντοπισμό επαφών, ενώ έχει επιβάλει αυστηρή καραντίνα. Τον Δεκέμβριο του 2020, ένας μετανάστης εργαζόμενος από τις Φιλιππίνες δέχθηκε πρόστιμο 3.500 δολαρίων για παραβίαση της καραντίνας του για οκτώ δευτερολέπτα. Ο άνδρας, ο οποίος ήταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, περπάτησε για λίγο στον διάδρομο έξω από το δωμάτιό του και καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αυστηρών ελέγχων, το νησί των 23 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 889 κρούσματα κορονοϊού και επτά θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός σε μία από τις πιο Covid-free χώρες του πλανήτη λόγω ενός... πιλότου

Ταϊπέι: Εντόπισαν ζευγάρι που έκανε σεξ ενώ ήταν σε εξέλιξη θρησκευτική πομπή και έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας!