Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, χθες, Τετάρτη (27/1), Τούρκοι αξιωματούχοι συνέλαβαν τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι διέρρευσαν σημαντικές πληροφορίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για τρεις στρατιωτικούς και έναν πολίτη, η σύλληψη των οποίων πραγματοποιήθηκε μετά από έρευνα που διεξήχθη μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα της Αγκύρας.

Σύμφωνα με την έρευνα τα συγκεκριμένα άτομα διέρρευσαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με ελικόπτερα, σκάφη και οπλικά συστήματα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Οι ύποπτοι είναι δύο στελέχη που αποστρατεύτηκαν πρόσφατα και ένας λοχίας και συνελήφθησαν με την κατηγορία της αποκάλυψης μυστικών πληροφοριών, οι οποίες ανήκουν στο κράτος.

Ο ένας από τους κατηγορουμένους μάλιστα είχε συλληφθεί ξανά νωρίτερα μέσα στο μήνα, για διαρροή πληροφοριών της προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών σε ξένες εταιρίες, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση.

Στις 12 Ιανουαρίου η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν ανώτατο αξιωματούχο μίας διεθνούς εταιρίας ενέργειας με έδρα την Κωνσταντινούπολη και πέντε ακόμα άτομα για κατηγορίες σχετικά με κατασκοπία στον τομέα της ενέργειας.

Πηγή: Ahval

Διαβάστε Ακόμα:

Λιβύη: Δικαστήριο έκρινε άκυρο το μνημόνιο Ερντογάν-Σάρατζ

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: H Τουρκία κάνει τα «στραβά μάτια» για το μαύρο χρήμα του ISIS