Ένα πάρτι σε καιρούς πανδημίας ίσως και να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Η Μαδρίτη έχει πλέον αναδειχθεί σε «πρωτεύουσα» κορονοπάρτι το τελευταίο διάστημα, ωστόσο η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Μια παρέα εφήβων ήθελε να διασκεδάσει σε ένα σπίτι στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά κατέληξε να παίζει κρυφτό με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έφοδο και έπιασαν τους νεαρούς και τις νεαρές να κρύβονται κάτω από κρεβάτια και μέσα σε ντουλάπες.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, διακρίνονται οι συμμετέχοντες στο πάρτι να κρύβονται. Κατόπιν συνελήφθησαν.

Έφοδος και σε μπαρ

Επιδρομή έκαναν οι αρχές και σε ένα μπαρ, οι ιδιοκτήτες του οποίου δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

«227 παράνομα πάρτι εντοπίστηκαν στη Μαδρίτη την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο κόσμος εκεί δεν τηρούσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν χρησιμοποιούσε μάσκες και δεν εφάρμοζε μέτρα ασφαλείας», επισήμανε η δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες. «Συνεχίζουμε να ζητάμε τη συνεργασία σας και την επίδειξη υπευθυνότητας εκ μέρους σας».

Η Μαδρίτη καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη μόλυνσης, σε διάστημα δύο εβδομάδων, στην Ισπανία με 427 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους την Παρασκευή, ενώ ο δείκτης σε εθνικό επίπεδο είναι 294, μια αξιοσημείωτη πτώση από τα 900 στα τέλη Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Η «κρεατομηχανή» του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου: Ποια ήταν η μάχη του Βερντέν με 250.000 νεκρούς

Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες... Πούτιν στην Ουκρανία