Την άφιξη του «Charles de Gaulle» στην Ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε με ανάρτησή της στο Twitter, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

Μάλιστα την επικείμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου είχε ανακοινώσει η ίδια η υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Άμυνας στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου "Charles de Gaulle", θα είναι να ενισχύσει το σύστημα μας εντός του πλαισίου της επιχείρησης Chammal. Το αεροπλανοφόρο θα αναπτυχθεί το πρώτο μισό του 2021 στη Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή η δέσμευση δείχνει τη βούληση μας να πολεμήσουμε μόνιμα και χωρίς όρους την τρομοκρατία».

Η επιχείρηση Chammal αφορά την επίθεση που έχει ξεκινήσει η Γαλλία από τον Σεπτέμβριο του 2014 με στόχο την εξάλειψη του ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, το αεροπλανοφόρο απέπλευσε την Κυριακή και ξεκινάει το ταξίδι του στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21», η οποία περιλαμβάνει τρεις φάσεις, αρχικά θα βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ινδικό Ωκεανό στην περιοχή του περσικού κόλπου όπου θα συμμετέχει στις ενέργειες του γαλλικού στρατού στο πλαίσιο της επιχείρησης Chammal και τέλος θα επιστρέψει στη Μεσόγειο. Επιπλέον κατά την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο το «Charles de Gaulle» θα συμμετέχει και σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Το πρόγραμμα της άσκησης «Clemenceau 21»

Το πρόγραμμα της άσκησης «Clemenceau 21»

Αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή του αεροπλανοφόρου από τον περασμένο Απρίλιο όταν επιστρέψει εσπευσμένα στη βάση της Τουλόν πριν τη λήξη της αποστολής του, αφού έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, περισσότερο από το 1/3 του πληρώματος.

Τι έγραψε ο «ΒΗΜΑτοδότης» για την άφιξη του «Charles de Gaulle»

 «Ενώ το Τσεσμέ βρίσκεται στο Αιγαίο, γίνεται γνωστό ότι το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” (CDG), η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, απέπλευσε ήδη από τη μεγάλη ναυτική βάση της Τουλώνος στη Νότια Γαλλία και κατευθύνεται στη Μεσόγειο. Θα συμμετάσχει στην τετράμηνης διάρκειας επιχείρηση “Clemenceau ‘21”, με τη «Δύναμη 473» (Task Force-473), στην Ανατολική Μεσόγειο αρχικώς και στον Ινδικό ωκεανό εν συνεχεία. Μαζί του, συμμετέχοντας στην Ομάδα Μάχης του, από μεθαύριο 23 Φεβρουαρίου και μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2021, θα είναι και η ελληνική φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», τύπου “Standard”».

Διαβάστε Ακόμα:

«Φωτιά» στο διπλωματικό σκηνικό από την Τουρκία: Βγάζει 87 πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

Άσκηση ανορθόδοξου πολέμου στον Σαρωνικό - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο