«Με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο μεγάλος αθλητής του καγιάκ Αλεξάντερ Ντόμπα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Πέθανε σαν ταξιδιώτης, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στο Κιλιμάντζαρο, πραγματοποιώντας το όνειρό του», έγραψε η οικογένειά του στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάτζαρο, στα 5.891 μέτρα. Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάβαση όμως, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 74χρονος με τη λευκή γενειάδα και το γεμάτο δυναμισμό βλέμμα, ήταν συνταξιούχος μηχανικός. Έγινε διάσημος αφού διέπλευσε μόνος του, χωρίς βοήθεια, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό. Την πρώτη φορά, στο διάστημα Οκτωβρίου 2010-Φεβρουαρίου 2011, κωπηλάτησε από το Ντακάρ στο Ακαράου της Βραζιλίας και την δεύτερη από τη Λισαβόνα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014).

Την τρίτη φορά ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και έφτασε στη Γαλλία, καλύπτοντας μια απόσταση 6.680 χιλιομέτρων μέσα σε 111 ημέρες.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αποσύρονται από το έργο του αγωγού Nord Stream -2

Εμβόλια-Reuters: Η AstraZeneca θα παραδώσει πολύ λιγότερες δόσεις στην ΕΕ από τις συμφωνηθείσες