Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε μια οικογένεια στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν ένα αεροπλάνο έπεσε από τον ουρανό και συνετρίβη στην οροφή του σπιτιού τους.

Ο πιλότος της πτήσης σκοτώθηκε, αλλά ένας ασκούμενος πιλότος και οκτώ άτομα που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι αποχώρησαν με μικρούς τραυματισμούς.

«Ήταν η μέρα των θαυμάτων», δήλωσε ο Σερίφης Γκρέιντ Τζουντ, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι όλοι μέσα στο σπίτι επέζησαν.

Το δικινητήριο αεροσκάφος έπεσε στο σπίτι στο Winter Haven της Φλόριντα, ενώ ο πιλότος του, Τζέιμς Βάγκνερ, 64 ετών, και ο ασκούμενος του, Τίμοθι Σίχι, ασκούσαν προσομοίωση κατάρρευσης κινητήρα, είπε ο Τζουντ.

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά την απογείωση. Ο Βάγκνερ πέθανε στη συντριβή.

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν πιλότος του αεροσκάφους, είπε ο σερίφης, προσθέτοντας ότι, ανεξάρτητα, το αεροσκάφος έχασε δύναμη και έπεσε.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην κρεβατοκάμαρα της 17χρονης Κάρμελ Νγκαλαμουλουμε, η οποία παγιδεύτηκε σε έναν τοίχο μέχρι που ο αδελφός της, ο οποίος βρισκόταν στην επόμενη κρεβατοκάμαρα, κατάφερε να τρέξει και να την σώσει. Υπήρχαν άλλα τρία παιδιά που έπαιζαν στο δρόμο του σπιτιού, σύμφωνα με τον Τζουντ. Η μητέρα τους έκανε ντους όταν το αεροπλάνο έπεσε από τον ουρανό.

Οι αρχές έφτασαν στη σκηνή μέσα σε πέντε λεπτά από τη λήψη της κλήσης για τη συντριβή.

Οι αρχές της Φλόριντα έδωσαν στην δημοσιότητα την κλήση στο κέντρο έκτακτης ανάγκης που δείχνει τον απέραντο τρόμο και τον πανικό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σπίτι.

Στην κλήση, ένας μη αναγνωρισμένος άνθρωπος λέει στον αποστολέα ότι είδε μόνο ένα αεροπορικό δυστύχημα κατά την απογείωση νότια του αεροδρομίου.

«Έπεσε σε ένα σπίτι ... Πρέπει να βγάλουμε τους ανθρώπους έξω από το σπίτι», είπε ο άνθρωπος «Έχουμε μια κυρία σοβαρά τραυματισμένη.»

Ενώ ο άγνωστος καλών περιμένει την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, λέει στο κέντρο επιχειρήσεων ότι αυτός και άλλοι εργάζονται για τη διάσωση μιας γυναίκας που έχει κολλήσει στον τοίχο.

«Το αεροσκάφος διαρρέει καύσιμο. Μείνετε μακριά από το σπίτι«, φωνάζει σε άλλους. «Φέρτε το ασθενοφόρο εδώ ... ... Αναπνέει.»

«Έρχεται βοήθεια», απαντάει το κέντρο επιχειρήσεων. «Εσείς πρέπει να βγείτε από το σπίτι.»