Μια Αιγύπτια ισχυρίζεται ότι είναι η κρυφή σύζυγος του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, παρουσιάζοντας φωτογραφίες των δύο μαζί στο γάμο τους στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Washington Post.

Η 50χρονη γυναίκα - η οποία χρησιμοποιεί μόνο τα αρχικά του ονόματος της - δήλωσε ότι παντρεύτηκε τον Κασόγκι σε θρησκευτική τελετή σε προάστιο της Ουάσιγκτον, μόλις λίγους μήνες πριν σκοτωθεί ο δημοσιογράφος στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όπου είχε πάει για να πάρει κάποια έγγραφα προκειμένου να παντρευτεί την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του.

«Ως μουσουλμάνα σύζυγος, θέλω τα πλήρη δικαιώματά μου και να είμαι αναγνωρισμένη», δήλωσε η Αιγύπτια στην WP.

Ένας από τους μακροχρόνιους συνεργάτες του Κασόγκι δήλωσε ότι ήταν μάρτυρας της τελετής, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του.

Ένας καθηγητής Ισλαμικών Σπουδών και Εκπαίδευσης στο American Open University της Βιρτζίνια, ισχυρίζεται ότι προέδρευσε την τελετή.

Η Αιγύπτια, δήλωσε ότι περνούσε χρόνο με τον Κασόγκι όταν ήταν σε επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ. Ισχυρίζεται ότι οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από περίπου 10 χρόνια σε διάσκεψη μέσων ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή, αλλά ξεκίνησαν μια ρομαντική σχέση μόνο το προηγούμενο έτος.

Είπε ότι τον είδε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο και πως ανησυχούσε για τα αντίποινα της Σαουδικής Αραβίας για το γράψιμό του, αλλά δεν πίστευε ότι η ζωή του ήταν σε κίνδυνο.

«Δεν σκέφτηκε ποτέ ότι θα τον δολοφονήσουν, ήξερε ότι θα μπορούσαν να τον απαγάγουν , αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα πήγαιναν τόσο μακριά όσο να τον σκοτώσουν», είπε στην Post.

Ο γάμος προφανώς αποτελεί έκπληξη για τα μέλη της οικογένειας του Κασόγκι και για την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του και προσθέτει στη σύγχυση γύρω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου αντιφρονούντα.

Ο γυναίκα θα μπορούσε να διεκδικήσει μέρος της αποζημίωσης που θα λάβει η οικογένεια του Κασόγκι από τη Σαουδική κυβέρνηση αν αποδειχτεί ότι ο γάμος ήταν νόμιμος. Ωστόσο, δεν υπέβαλε άδεια γάμου, θέτοντας σε αμφισβήτηση το νομικό καθεστώς του γάμου που δήλωσε με τον Κασόγκι.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της Washington Post και επικριτής του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκε στις 2 Οκτωβρίου.