Συνεχίζει τις «εμπρηστικές» δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με αξιώσεις για ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα Τρίτη σημείωσε, μιλώντας σε αεροπορική βάση στην Τουρκία ότι «Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε θέματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κάτι που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας».

Ο κ. Ακάρ επανέλαβε τα περί γαλάζιας πατρίδας, το ρόλο δηλαδή που διεκδικεί η Τουρκία στα θαλάσσια σύνορά της: «Συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», τόνισε.

«Προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών επιλογών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν όμως πως αυτά δεν έχουν κάποια αποτέλεσμα».