Ακροβάτης του Cirque du Soleil σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης στην Τάμπα της Φλόριντα, όταν έπεσε από ύψος πέντε μέτρων.

Ο Γιαν Αρνό εργαζόταν στο Cirque du Soleil τα τελευταία 15 χρόνια. Η στιγμή του δυστυχήματος καταγράφηκε σε βίντεο. Ο Αρνό φαίνεται να κρέμεται από τα σχοινιά και να χάνει την ισορροπία του κατά τη διάρκεια της παράστασης Volta.

Ο 38χρονος Γάλλος μαζί με συνάδελφό του κρέμονταν από τα σχοινιά χωρίς να υπάρχει προστατευτικό δίχτυ από κάτω, τη στιγμή που ο Αρνό έχασε την ισορροπία του και έπεσε.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οι συνάδελφοι του και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο Αρνό δεν τα κατάφερε.

Cirque du Soleil: Είμαστε σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Cirque du Soleil, Ντανιέλ Λαμάρ, δήλωσε: «Είμαστε έκπληκτοι, δεδομένης της εμπειρίας του, που κάτι τέτοιο συνέβη. Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθουν οι εργαζόμενοι. Είναι τρομερό».

«Τον αγαπούσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν» τόνισε ο Ντανιέλ Λαμάρ.

 

A post shared by Yann Arnaud (@yannarnophoto) on

«Τις επόμενες μέρες και βδομάδες θα επικεντρωθούμε στο να στηρίξουμε την οικογένεια του Γιάν και τους εργαζόμενούς μας, ειδικά αυτούς της VOLTA (σ.σ. της παράστασης όπου συμμετείχε ο Αρνό)», κατέληξε ο Λαμάρ.

 

A post shared by Yann Arnaud (@yannarnophoto) on

Ήδη γίνεται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Γιαν Αρνό.