Μετά το CNΝ και το NBC, και το Fox News ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ότι απέσυρε ένα αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό σποτ για τη μετανάστευση το οποίο είχε εγκρίνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το πολιτικό μήνυημα, για την προβολή του οποίου είχε πληρώσει η εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ, συνέδεε τον Λουίς Μπρακαμόντες, έναν παράτυπο μετανάστη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στην Καλιφόρνια το 2014, με το καραβάνι των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

«Μετά από περαιτέρω εξέταση, αναγνωρίσαμε την ανάλγητη φύση της διαφήμισης και αποφασίσαμε να σταματήσουμε την προβολή της το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της NBC Universal, που ανήκει στην Comcast Corp.

Το Σάββατο το CNN απέρριψε επίσης το σποτ, χαρακτηρίζοντάς το «ρατσιστικό». To Fox News με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε διευκρίνισε ότι απέσυρε τη διαφήμιση, η οποία δεν θα προβληθεί ούτε στο Fox News Channel, ούτε στο Fox Business Network, όπως ανέφερε η πρόεδρός του, Μαριάν Γκαμπέλι.

Σήμερα, Δευτέρα, το Facebook ανακοίνωσε ότι και εκείνο θα αποσύρει τη διαφήμιση, η οποία εμφανίστηκε σε στοχευμένες ομάδες χρηστών σε ορισμένα κράτη. Η εταιρεία τόνισε ότι το συγκεκριμένο ποστ παραβιάζει την πολιτική διαφημίσεων του Facebook αλλά οι χρήστες είναι πιθανό να συνεχίσουν να μπορούν να «μοιράζονται» το βίντεο στις σελίδες τους.