Μία λύση στο Κυπριακό προς ικανοποίηση τρίτων, η οποία θα καταρρεύσει την επομένη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για να εξευρεθεί λύση, η οποία θα επιτρέψει στους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκύπριος να ζήσουν σε συνθήκες προοπτικής, ειρήνης και σταθερότητας.

Ανέφερε ότι οι προτάσεις του για την αποκέντρωση εξουσιών έγιναν με στόχο να καταστήσουν τη λύση λειτουργική και βιώσιμη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αποδέχεται τη θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων, αλλά «όχι επί παντός επιστητού και καθ' υπαγόρευση άλλων».

Έφερε ως παράδειγμα τη Βοσνία και το Λίβανο, όπου επιβλήθηκαν λύσεις που οδήγησαν σε δυσλειτουργικά καθεστώτα, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να υιοθετηθούν ανάλογα μοντέλα στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε πως επικεντρώνει την προσοχή του στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ αναφερόμενος σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ σχετικά με τα θέματα που εγείρει, υπέδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να προβληματίζεται.