Εκατοντάδες Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία και Βρετανοί εγκατεστημένοι σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχημάτισαν τη Δευτέρα μια ανθρώπινη αλυσίδα στη Downing Street, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση εγγυήσεις για τα δικαιώματά τους, στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Οι διαδηλωτές επέδωσαν στην έδρα της κυβέρνησης μια επιστολή που απευθυνόταν στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και με την οποία της ζητούν, μεταξύ άλλων, «να σεβαστεί τις πολιτικές υποσχέσεις» που τους έδωσε, «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών» μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

«Δεν είμαστε συνάλλαγμα, είμαστε πέντε εκατομμύρια άνθρωποι και έφτασε ο καιρός να μας αντιμετωπίσουν ως τέτοιους» αναφέρει το κείμενο που υπογράφεται από την ομάδα άσκησης πίεσης the3Million (προασπίζεται τα συμφέροντα των Ευρωπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο), τον συνασπισμό British in Europe (εκπροσωπεί τους Βρετανούς που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ) και το βρετανικό συνδικάτο Unison.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το κοινοβούλιο για να θέσουν τα αιτήματά τους στους Βρετανούς βουλευτές. «Είμαστε εδώ για να τους πούμε ότι χρειαζόμαστε μια συμφωνία» είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία.