Λύτρα πέντε εκατομμυρίων δολαρίων ζητούν οι απαγωγείς της ανιψιάς του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία για να την απελευθερώσουν.

Η 34χρονη Μελίσα, κόρη του Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, του αδελφού του συγγραφέα, που πέθανε στα 87 του το 2014, απήχθη στα τέλη Αυγούστου από ενόπλους οι οποίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητό της κοντά στην πόλη Σάντα Μάρτα στην Κολομβία. To μόνο που εντοπίστηκε ήταν το αυτοκίνητό της ενώ η ίδια έχει τηλεφωνήσει δύο φορές στην οικογένειά της.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσε ο στρατηγός Φερνάντο Μουρίγιο, επικεφαλής της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης απαγωγών της εθνικής αστυνομίας, σε δημοσιογράφους. «Σε δύο τηλεφωνικές κλήσεις, απαίτησαν 5 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε.

Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 33.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της Μελίσα και την ασφαλή απελευθέρωσή της.

Οι Αρχές θεωρούν ότι πίσω από την απαγωγή βρίσκεται μία από τις τρεις ένοπλες οργανώσεις: Μ-19, FARC και ELN.

Μόνο το 2017, στην Κολομβία αναφέρθηκαν 193 απαγωγές. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο στη χώρα, καθώς οι απαγωγές χρηματοδοτούν ένοπλες οργανώσεις, της άκρας αριστεράς, της άκρας δεξιάς, και συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.