Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ χαρακτηρίζει «αρκετά ενδιαφέρουσες» τις διμερείς επαφές που θα έχει με τον «φίλο του» Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτησή του επιτίθεται στους Δημοκρατικούς που λένε τι θα πρέπει να κάνει με τη Βόρεια Κορέα καλώντας τους να αναρωτηθούν «γιατί δεν το έκαναν τα οχτώ χρόνια της διακυβέρνησης Ομπάμα».

Την ίδια ώρα τα βορειοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης φρόντιζαν να διανείμουν μια φωτογραφία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να συνεδριάζει με συνεργάτες του μετά την άφιξή του στο Ανόι για τη δεύτερη σύνοδο με τον Τραμπ.

Οι διήμερες επαφές ωστόσο ξεκίνησαν με μια γκάφα καθώς στο ίδιο ξενοδοχείο στο Ανόι βρέθηκαν να μένουν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι και η αποστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι δύο ηγέτες το απόγευμα της Τετάρτης θα έχουν μια κατ' ιδίαν συνάντηση την οποία θα ακολουθήσει δείπνο με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων ενώ την Πέμπτη θα διεξαχθούν οι επίσημες συναντήσεις στο Metropol Hotel.

Οι δύο ηγέτες και μέχρι πρότινος άσπονδοι εχθροί ελπίζουν ότι θα καταλήξουν σε κάποια μορφή συμφωνίας για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

Αυτό είναι και το μενού της ατζέντας της Συνόδου: τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας, για τα οποία Κιμ και Τραμπ συζήτησαν και στην πρώτη ιστορική τους συνάντηση τον περασμένο Ιούνιο.