Καταστροφές προκάλεσε στη Βόρεια Καρολίνα ο τυφώνας Φλόρενς με ισχυρές βροχοπτώσεις να σαρώνουν την περιοχή και εκατοντάδες σπίτια να πλημμυρίζουν.

Περίπου 150 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν από τα νερά στα σπίτια τους στην πόλη του Νιου Μπερν με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να τους απομακρύνουν την ώρα που οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω άνοδο της στάθμης των υδάτων στην περιοχή και καλούν τους κατοίκους να «ανεβούν στον δεύτερο όροφο των σπιτιών τους».

Ο γειτονικός ποταμός Neuse ξεχείλισε καθώς η στάθμη του ανέβηκε πάνω από τρία μέτρα σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρων Κυκλώνων.

Τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ήδη καταστροφές στις παράκτιες κατοικίες βόρεια του Γουίλμινγκτον στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε μεν στην κατηγορία 1, απ' την 4 που ήταν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς πλησίαζε την ακτή, αλλά οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να αναμένουν «καταστροφικές» πλημμύρες σε περιοχές των δύο αυτών αμερικανικών πολιτειών.

Πρόσθετο σημείο ανησυχίας η βραδεία πορεία του φαινομένου, που ανάγκασε τον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνα, Ρόι Κούπερ να προειδοποιεί για επικείμενη καταστροφή.

«Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έλθει, αλλά αυτά είναι τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια για τα επόμενα 24ωρα. Η επιβίωση θα είναι ένα τεστ αντοχής, ομαδικής δουλειάς, κοινής λογικής και υπομονής», τόνισε.

Η «Φλόρενς» αναμένεται να μετακινηθεί στο εσωτερικό και οι μετεωρολόγοι παραμένουν σε επιφυλακή εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ωκεανού.

Από τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα καθώς επίσης και τη Βιρτζίνια έχουν απομακρυνθεί 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.