Μετά το τηλεφώνημα ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια αναχώρησης από τον σταθμό και όσοι συρμοί πλησίαζαν ακινητοποιήθηκαν.

Μετά από έλεγχο της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως δεν είχε τοποθετηθεί βόμβα με αποτέλεσμα να ανοίξει και πάλι ο σταθμός.

Ένα γραπτό μήνυμα που ανακοίνωνε την παρουσία εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ειδοποίησης της Εθνικής Εταιρείας Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF) με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες που περίμεναν υπομονετικά μέσα στο κρύο στον χώρο στάθμευσης του σταθμού, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το κτίριο.

Όταν ρωτήθηκαν από το AFP, οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι επιβεβαίωσαν την «μερική και σταδιακή» επαναλειτουργία του σταθμού τονίζοντας ότι όλα τα τρένα που πραγματοποιούν περιφερειακά δρομολόγια όπως και τα τραίνα υψηλής ταχύτητας επρόκειτο να αναχωρήσουν.

«Δέκα τρένα υψηλής ταχύτητας με προορισμό το Στρασβούργο επηρεάστηκαν από το μέτρο αυτό, από τα οποία οκτώ έμειναν μπλοκαρισμένα μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ευρισκόμενα καθ' οδόν».

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μπλοκαρισμένων τρένων στα σημεία αναχώρησης στην πρωτεύουσα της Αλσατίας ή αυτών που προέρχονταν από τη Γερμανία καθώς και τον αριθμό των ταξιδιωτών τους.

Οι πυροτεχνουργοί επενέβησαν επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες στο Στρασβούργο, τις περισσότερες φορές με αφορμή την παρουσία ύποπτων δεμάτων.

Τα μέτρα ασφαλείας στην χριστουγεννιάτικη αγορά της αλσατικής πρωτεύουσας έχουν ενισχυθεί αρκετά μετά την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς και 10 τραυματίες.