Σε απολύσεις, προκειμένου, όπως δηλώνει, να καταστεί μια πιο «ευέλικτη» εταιρεία για να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της, σχεδιάζει να προχωρήσει η SpaceX του Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία σχεδιάζει να περικόψει το 10% του εργατικού της δυναμικού. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Space X απασχολεί 6.000 υπαλλήλους.

Κατά τις πληροφορίες, η εταιρεία του Έλον Μασκ διατηρεί την οικονομική της ισχύ, αλλά χρειάζεται τις περικοπές του προσωπικού της για να κατορθώσει να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της και να «μεταφέρει» ανθρώπους σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

«Για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους πελάτες μας και να κατορθώσουμε να πετύχουμε τους… διαπλανητικούς μας στόχους, η SpaceX πρέπει να γίνει μια πιο σφικτή και ευέλικτη εταιρεία», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η SpaceX.

«Οι δεσμεύσεις μας για τήρηση των στόχων μας παραμένουν ισχυρές», σημειώνεται επίσης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, προχώρησε το 2002 στην ίδρυση της SpaceX, με τον απόλυτο στόχο να οδηγήσει το ανθρώπινο είδος να μετοικήσει σε άλλους πλανήτες.

Το 2014, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίου ύψους 2,6 δισ. δολαρίων με τη NASA, προκειμένου να αναλάβει τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Έλον Μασκ έχει πολλούς στόχους και πολλά οράματα για την εταιρεία του, την SpaceX. Το μεγαλύτερο όμως όραμά του – έναντι των υπολοίπων – είναι να χτίσει μια πόλη στον πλανήτη Άρη και να μεταφέρει ανθρώπους, προκειμένου να ζήσουν εκεί. Τον περασμένο Αύγουστο, η SpaceX ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αποστολή ρομπότ στον Άρη το 2022, με στόχο να ακολουθήσει και μεταφορά ανθρώπων, μερικά χρόνια αργότερα.